BUSINESS PERSONAL DEVELOPMENT RELATIONSHIPS

Επενδύετε στην ευεξία(WELL-BEING) των υπαλλήλων σας;

ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι εταιρείες δεν ανταγωνίζονται μόνο για πελάτες και χρεώστες, αλλά ανταγωνίζονται και για τους gold-standard players στην αγορά εργασίας. Οι όροι της κουλτούρας της εταιρείας, της ευημερίας των εργαζομένων και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής συμπληρώνουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας σήμερα, καθώς οι εργοδότες ελπίζουν ότι αυτά τα προνόμια θα αντλήσουν κορυφαία ταλέντα(gold-standard players). Αλλά δεν δημιουργούνται όλα τα προνόμια αντίστοιχα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εργοδότες τείνουν να επικεντρώνονται στην προσφορά επιφανειακού επιπέδου επιδομάτων (surface-level perks )- προνόμια που μπορεί να φαίνονται φανταχτερά και συναρπαστικά, αλλά δεν προσφέρουν μεγάλη αξία στους εργαζομένους – για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας που υποστηρίζει την ανάπτυξη, τη διατήρηση της ευεξίας (WELL-BEING) των εργαζομένων της.

Η ευημερία των εργαζομένων είναι το βασικό στοιχείο για μια ισχυρή κουλτούρα

Απλώς δεν μπορείτε να έχετε μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα χωρίς καλά ισορροπημένους και υγιείς υπαλλήλους. Εάν τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα σας δεν λειτουργούν στο αποκορύφωμά τους, η ομάδα σας στο σύνολό της δεν θα λειτουργήσει ποτέ.

Η ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΥΕΞΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ

Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι οι χαρούμενοι και υγιείς υπάλληλοι είναι πιο παραγωγικοί και μειώνουν το κόστος σε μια εταιρεία. Οι υπάλληλοι με πιο θετικές εμπειρίες στην εργασία ήταν «πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα διακριτικής προσπάθειας», σύμφωνα με τον Δείκτη Εμπειρίας Εργαζομένων, το εργαλείο μέτρησης της ποιότητας στο χώρο εργασίας που αναπτύχθηκε από την IBM και την Globoforce.

Επιπλέον, το 83% των εργαζομένων πιστεύουν ότι η ευημερία τους επηρεάζει την παραγωγικότητα και το 33% δήλωσε ότι η «φτωχή» ευημερία ήταν ένας παράγοντας για την έξοδο τους από την εργασία, όπως αποκαλύπτεται από έρευνα της PwC, ενός δικτύου συμβουλευτικών και επαγγελματικών υπηρεσιών. Και επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το 24% των εργοδοτών δηλώνει ότι το εισόδημα των εργαζομένων είναι η νούμερο 1 πρόκληση για τη στρατηγική των ανθρώπων τους.

Αυτό σημαίνει ότι η επένδυση στην ευημερία των υπαλλήλων σας σημαίνει έμμεση επένδυση στην παραγωγικότητα της εταιρείας σας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αποδόσεις. Σημαίνει επίσης ότι η παραμέληση ως προς την υποστήριξη της ευημερίας των εργαζομένων μπορεί να σημαίνει απώλεια υπαλλήλων – ιδιαίτερα ισχυρών υπαλλήλων που μπορεί να περιμένουν περισσότερα από το χώρο εργασίας τους, γνωρίζοντας ότι πιθανόν να το βρουν αλλού. Αυτό στη συνέχεια μεταφράζεται σε χρόνο, χρήμα και πόρους που χάνονται στην προσπάθεια αντικατάστασης αυτών των υπαλλήλων και στη συνέχεια εκπαίδευσης νέων προσλήψεων.

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πολλοί εργοδότες πιστεύουν λανθασμένα ότι η επένδυση στην εταιρική κουλτούρα και την ευημερία των εργαζομένων τους σημαίνει την παροχή μιας κουζίνας με σνακ και ένα τραπέζι ποδοσφαίρου. Και ενώ αυτά τα πράγματα είναι ωραία, είναι σχεδόν άσκοπα αν δεν έχετε στη διάθεσή σας επιπλέον πιο σημαντικά μέτρα υποστήριξης κουλτούρας.

Αυτό που θα κάνει πραγματικά, για μια πολύ αφοσιωμένη και παραγωγική ομάδα είναι να επενδύσει στην ανάπτυξη και την πρόοδο τους, εντός και εκτός του χώρου εργασίας. Ο Tony Robbins λέει ότι το νούμερο ένα κλειδί για μια ολοκληρωμένη ζωή είναι ότι αναπτυσσόμαστε. Όταν παρέχετε ευκαιρίες για ανάπτυξη, δείχνετε στους υπαλλήλους σας ότι σας ενδιαφέρουν πέρα ​​από τα καθήκοντα της δουλειάς τους.

“Η πρόοδος ισούται με την ευτυχία.” – Τόνι Ρόμπινς

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον επικεντρωμένο στην πρόοδο και την ανάπτυξη, σκεφτείτε να παρέχετε συνεχή εκπαίδευση, όχι μόνο για τις λειτουργίες εργασίας των υπαλλήλων σας, αλλά και για τη ζωή τους εκτός του χώρου εργασίας. Μπορείτε να προσφέρετε έναν οικονομικό σύμβουλο για μια συνεδρία γεύματος και μάθησης, ή να παρέχετε δωρεάν μαθήματα γιόγκα μία φορά την εβδομάδα, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να μάθουν στρατηγικές για καταπολέμηση του άγχους και επανεστίασης. Προσφέρετε να πληρώσετε για διαδικτυακά μαθήματα ή για να στείλετε υπαλλήλους σε εργαστήρια και συνέδρια που τους δίνουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους ακόμα και να καθιερωθούν ως ειδικοί.

Ξεκινήστε να εφαρμόζετε το πρόγραμμα ευεξίας της εταιρείας σας σήμερα, διαλέγοντας ειδικούς στο θέμα αυτό.

Πηγή: www.tonyrobbins.com

You Might Also Like